30. obljetnica

U čast 30. obljetnice američko-hrvatskih diplomatskih odnosa, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu pokrenulo je internetsku platformu koja pokazuje niz projekata podržanih od strane Sjedinjenih Američkih Država, a koji su pridonijeli uspjehu Hrvatske i osnažili naše partnerstvo.

Više
Close

Platforma Snažniji zajedno je nova web stranica Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu kojom se obilježava 30 godina službenih diplomatskih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, ali i daje uvid u ono što smo zajedno postigli i gdje zajedno možemo ići naprijed u zajednicama diljem Hrvatske. Između ostalog, ova platforma pruža informacije o brojnim značajnim projektima i primjerima inicijativa u zajednici koje pružaju potporu hrvatskom narodu, a koje su ostvarene pomoću podrške Sjedinjenih Američkih Država u posljednjih trideset godina.

Naše je partnerstvo postiglo izuzetne uspjehe. Platforma Snažniji zajedno pomaže nam proslaviti neke od tih uspjeha, ali i nastaviti razgovor o tome kako Sjedinjene Američke Države i Hrvatska, hrvatski i američki narod, mogu nastaviti surađivati i zajedno graditi s ciljem osnaživanja naše dvije zemlje i napretka šire regije.

Snažniji zajedno govori i o partnerstvu u 21. stoljeću: na čemu radimo, što je moguće i kako je Hrvatska postala regionalni lider. Baš kao i inicijativa U.S.-Croatia Forum, koja okuplja lidere i inovatore iz cijelog hrvatskog društva zajedno s američkim partnerima, platforma Snažniji zajedno stvara online kutak koji slavi naša postignuća, a nastoji i dodatno produbiti našu suradnju.